Međunarodni festival nove muzike Ring Ring se održava svakog majaBeogradu, počev od 1996. godine. Okrenut je šarolikoj urbanoj publici, kojoj se trudi da svake godine predstavi najnovija strujanja na svetskoj muzičkoj sceni, ujedno ugošćavajući i neke od umetnika svetskog renomea: Ken Vandermark, Fred Frit, The Ex, Tuxedomoon, Metju Šip, Irene Švajcer, Otomo Jošihide, Peter Brocman, Hamid Drejk…

Nova muzika, impruv, avangardni džez, novi rok, elektronska muzika, elektro-akustične forme, savremena muzika, fri-džez i kombinacija različitih žanrova – sve je to deo programa festivala.

Festival je odlična prilika da se domaća publika upozna sa ovakvim muzikama, ali je i veoma značajno mesto za domaće umetnike da se pokažu, pa i da „probiju led”. Tako su pojedini mladi autori i sastavi na ovom festivalu pravili i neke od svojih prvih, važnih koraka u karijeri (Feliks Lajko, Ognjen i Prijatelji, Neočekivana Sila, Rascep, BelgradeYard SoundSystem, New Art Forum, Paniks, Dragon’s Fuel, Ana Never, Blank Disc, Svetlana Spajić…).

Neki od domaćih umetnika su na festivalu sarađivali sa stranim gostima, te su im i na taj način otvarana vrata svetske pozornice.

Linkovi:

Website >> ǀ Facebook >> ǀ Instagram >> ǀ YouTube >>