Nataša Penezić (1984), pijanistkinja koja je aktivno posvećena izvođenju muzike 20. i 21. veka, ujedno je i docent na klavirskoj katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, gde svoju ljubav ka klavirskoj muzici modernog doba pasionirano deli i prenosi na mlađe generacije pijanista.

Nakon master studija koje je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nataša je završila i master studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu i doktorirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Dobitnik je brojnih priznanja u oblasti muzike, stipendista je Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, Fonda za mlade talente „Dositeja“, Fonda „Dartington International Summer School Bursary Award Scheme”, dobitnik nagrade „Nevena Popović“ i školarine od strane Eurobank EFG i Švedske Kraljevske Akademije za umetnost.

Nataša je redovan učesnik brojnih muzičkih festivala, među kojima se izdvajaju Ars Musica Brussels, Klangspuren Festival, IMPULS Graz, Ghent Festival, Aarhus Festival, European Clarinet Festival Ghent, Citta di Chioggia, Aurora Festival, Ring Ring i BUNT.

Njena kontinuirana koncertna karijera, skoro isključivo posvećena muzici modernog doba, podrazumeva i blisku saradnju sa kompozitorima sadašnjice poput Frederika Rževskog, Sofije Gubajduline i Jasmine Mitrušić.

Linkovi:

Instagram >> ǀ YouTube >>