Ubrzo po osnivanju (2010) novosadski Majamisty TriO se etablirao kao jedan od najznačajnijih domaćih džez sastava mlađe i srednje generacije. Tajna njihovog uspeha i kreativnih dostignuća nalazi se u netipičnom džez sazrevanju glavne snage benda – autorke i pijanistkinje Maje Alvanović.

Klasično školovana, sa bogatim iskustvom u pedagoškom radu, zaljubljena u džez muziku, u svojim tridesetim godinama smelo se okrenula kompozitorskom radu koji na savršen način spaja dva sveta – delikatni klasičarski senzibilitet i savremeni evropski džez.

Za svoje kreativne zamisli odabrala je prekaljene saradnike – kontrabasistu Ervina Malinu i bubnjara Ištvana Čika.

Već prva dva albuma – Mistyland (2011) i Love (2014) – Majamisty TriO je snimio sa pažljivo odabranim, atraktivnim gostima. Godine 2018. novi član benda postaje bubnjar Lav Kovač što rezultira objavljivanjem trećeg albuma Organic (2020), kao i nizom video spotova za nekoliko numera.

Po narudžbini Beogradskog jazz festivala, 2021. Maja priprema četvrti album trija, Wind Rose (2022). Za ovaj nastup kao i za snimanje albuma angažovani su ponovo atraktivni gosti: Aneta George, pevačica makedonskog porekla koja živi i predaje u Francuskoj i Ulrich Drechsler, austrijski bas klarinetista.

Sva četiri albuma su dobila odlične kritike širom sveta (All About Jazz, Jazz Times, Jazzwise, London Jazz News, Jazz Journal, New York City Jazz Records, Esensjanda, Verhoovens jazz…).

Majamisty TriO nastupao je do sada na najznačajnijim domaćim džez festivalima (Belgrade Jazz festival, Novi Sad jazz festival, Nišville, Pančevo jazz festival), kao i na scenama u inostranstvu: Kijev, Sofija, Beč, Banja Luka, London, Norič, Njujork…

Majamisty TriO su: Maja Alvanović (klavir), Ervin Malina (kontrabas) i Lav Kovač (bubnjevi).

Linkovi:

Sajt >> ǀ Facebook >> ǀ Bandcamp >> ǀ SoundCloud >> ǀ YouTube >>