Lenhart Tapes je manipulator kaseta, uglavnom poznat po svojim živim, upečatljivim i nezaboravnim nastupima uživo. Njegovi muzički instrumenti su vokmeni, a ono što on izvodi jeste lajv-miks odabranog materijala iz svoje kolekcije kaseta nad ritmičkim petljama.

Pre nego što se Vladimir Lenhart (aka Lenhart Tapes) upustio u solo projekat, svirao je u raznim andergraund muzičkim bendovima u Srbiji. A onda, u oktobru 2010. rođen je Lenhart Tapes.

Lenhart odavno, sa velikom strašću sakuplja audio kasete. Njegova kolekcija kaseta uključuje različite zvukove: terenske snimke, slabo poznatu narodnu muziku, govorni i zvučni propagandni materijal, albume različitih muzičkih žanrova…

Album „Dueti“ objavljen je 10. septembra 2021, digitalno i na vinilu (Pop Depresija i Novo Doba). Na ovom materijalu Lenhart je počeo da radi još 2012. godine, sa idejom da uklopi žive ženske narodske vokale u hrpu buke semplovane na kasetama, na kojoj je danima radio. Rezultat je ova kompilacija pesama snimljenih između 2014 – 2018. i miksanih 2019.

Lenhart nastupa samostalno, ali i sa pevačicama: Tijanom Stanković, Mirjanom Raić, Svetlanom Spajić, Zojom Borovčanin, te povremeno sa petočlanim i višečlanim Lenhart Tapes Orchestra.

Linkovi:

Sajt >> ǀ Facebook >> ǀ Instagram >> ǀ YouTube >> ǀ Bandcamp >>