Potekao iz muzičke porodice, Dule Resavac spontano postaje pevač, muzičar i pesnik sa izražajnom orijentacijom ka srpskim i balkanskim nasleđima kao i world music tendencijama. U radu se maestralno dopunjuje sa grupom Stoiks koju čine eminentni muzičari: gitarista Aleksandar Stojić, pijanista Ivan Aleksijević, basista Jovan Jovanović i bubnjar Zoran Čeda Marjanović.

Dule Resavac je i multiinstrumentalista. Pored poznatih instrumenata kao što su saksofon, bubanj, frula i udaraljke, svira i neke sasvim posebne i stare instrumente kao što su cevara, moldavski kaval, drombulje, kaval, fujara, duklar i futujara. Osim toga, Dule Resavac je i kolekcionar narodnih instrumenata iz celog sveta. Svoju bogatu kolekciju, sa preko 300 instrumanata, često predstavlja javnosti kroz projekat „Zvuci Sveta“.

Godine 2013. Dule Resavac i Stoiks započinju svoju saradnju kroz nastupe. Već sledeće godine snimaju i prvi album “Priče sa Izvora“ (PGP RTS). Album je ovako nazvan jer se radi o pesmama srpskog kulturnog nasleđa. Slede koncerti i nastupi širom Balkana ali i na evropskim festivalima kao što je Lugano Festival Jazz u Italiji.

Drugi zajednički album „Priče iz Podsvesti“ (PGP RTS) objavljuju 2022. godine. Za ovaj album Dule je tekstopisac, a Aleksandar Stojić kompozitor i aranžer. U tekstualnim porukama se jasno naslućuje mitološko-paganska, ali i duhovno-religiozna zaostavština balkanskih naroda.

Linkovi:

Facebook >> ǀ YouTube >>