Alice in WonderBand je duo muzičkih i pozorišnih izvođača koji kao osnovnu tehniku izraza koriste telesne perkusije i telesnu muziku. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški su par na sceni, kao i u životu, već 25 godina. Žive u prirodi, blizu Sremskih Karlovaca i Nacionalnog parka Fruška gora.

Anin i Markov jedinstveni životni stil čvrsto ih uvezuje sa prirodom i samim fenomenom tela, što se ogleda u njihovom umetničkom izrazu. Njihovi nastupi su uzbudljivi i ritmični,  moćni i puni energije, predstavljajući raskršće plesa, scenskog pokreta i muzike, te duboko, iskonsko iskustvo koje vodi pubiku na zajedničko putovanje kroz Balkan, kao i do dubina sopstvenog bića. Kroz to putovanje se povezuju u jednu raspevanu zajednicu – publika među sobom, te publika sa izvođačima – zajedno tapšući i cupkajući u nepravilnim balkanskim ritmovima koji pulsiraju kroz sva tela.

Alice in WonderBand izvode pesme na jedanaest jezika i dokazuju da na večito burnim balkanskim prostorima postoji jedinstvo kroz kulturu, muziku i pokret, koje donosi razumevanje i pomirenje.

Njihov prvi album „RikaTaka: New Balkan Rhythm“ izašao je 4. novembra 2022. godine kao izdanje nemačke kuće CPL-Music.

Linkovi:

Sajt >> ǀ Facebook >> ǀ Instagram >> ǀ TikTok >> ǀ YouTube >> ǀ Bandcamp >>