Koncert trija Badrutt / Belorukov / Koher biće održan u Beogradu, u Kulturnom centru REX (Obilićev venac 2) 7. juna 2023. sa početkom u 20 sati.

Gaudenc Badrut (Gaudenz Badrutt; elektronika), Ilija Belorukov (Ilia; alt saksofon) i Jonas Koher (Kocher; harmonika) donose elektroakustičnu kamernu muziku svetske klase sačinjenu od velikih dinamičkih kontrasta koji se razvijaju od profinjenih vibrirajućih zvučnih pejzaža do eruptivnih udara.

Muziku trija karakteriše snažan osećaj za dugačke improvizacione tokove.

Trio je od 2014. nastupao u Rusiji, Sibiru, Francuskoj i Švajcarskoj.

U septembru 2014. izdavačka kuća “Intonema” bila je saorganizator ruske turneje Gaudenca Badruta, Ilije Belorukova i Jonasa Kohera. Svirali su u Moskvi, Jaroslavlju, Tomsku, Kemerovu, Novosibirsku i St. Peterburgu. Trio je snimio materijal za svoj album “Rotonda” u “Intoneminom” rodnom gradu, Sankt Peterburgu, čime je nastavljen niz izdanja snimljenih u rotondi biblioteke Mayakovsky. Izoštren fokus na tišine i krajnje pažljiv rad sa zvukom dolazi od “četvrtog” saradnika, prostora rotonde i njegove specifične akustike.

Album “Rotonda” producirali su Ilija Belorukov i Mihail Eršov (Mikhail Ershov), a objavljen je 9. septembra 2015. za etiketu “Intonema”.

“Turobno, hladno, sporo do točke inercije i puno neočekivane tišine, ovo je još uvek impresivan nalet minimalnog treptaja, prepun egzistencijalnih sumnji i čudnih emocija.” (Ed Pinsent, The Sound Projector)

“Velika fascinacija ovog diska je čuti načine na koje svirači istražuju učinak prostora, zatim mu se prilagođavaju i iskorišćavaju ga. Isprva neodlučni – odzvanjaju pojedinačne note, a zatim ostavljaju dosta tišine da bi se čuli odgovori na njih – postupno se slažu s karakteristikama prostora, a zatim su u stanju polagano izgraditi složeni, bogato zadovoljavajući dron, kojem svo četvoro doprinose sastavnim delovima i zatim… Tišina. Sledi trosmerna razmena u kojoj dominira harmonika, ali isprekidana elektronskim tonovima i strateškim tišinama koje postaju sve češće. Vrlo privlačno i atmosferično.” (John Eyles, All About Jazz)

Ulaznice za koncert Trija u Kulturnom centru REX dostupne su na ulazu po ceni od 400 dinara.

Linkovi:

Facebook Događaj >> ǀ Album Rotonda na Bandcamp-u >>