Muzički informativni centar Srbije (MICS) pozvan je da prisustvuje konferenciji u okviru projekta SUBSTRAT – putujućeg međunarodnog festivala i konferencija nezavisnih koncertnih prostora i klubova, osnovan od strane EEnlarge Europe 2022.

Ovaj godišnji događaj predstavlja mesto okupljanja za predstavnike nezavisne muzičke scene i stavlja njihove probleme i potrebe u fokus, pružajući platformu za raspravu i bavljenje relevantnim temama, na pozornici i izvan nje. Dnevni konferencijski program dopunjen je večernjim koncertima lokalnih i regionalnih umetnika u usponu. Svake godine Substrat putuje u drugi grad i pruže jedinstvenu platformu za dubinsko uranjanje u lokalnu nezavisnu scenu zemlje domaćina.

Prvo izdanje SUBSTRATA održaće se od 8. do 10. marta 2023. u Zagrebu u Močvari.

U petak, 10. marta, od 11 časova, biće održana konferencija na temu Putokazi nacionalnih muzičkih scena”. U najavi ove konferenciji, organizator je napisao sledeće: Jeste li ikad pokušali bukirati turneju i žalili što morate danima tražiti sve relevantne kontakte, poželevši da umesto toga svi budu navedeni na jednom mestu? Pa, ne tražite dalje od ovog okruglog stola na kojem će predstavnici SIGIC, MICS, Soundczech i “We Move Music Croatia” raspravljati o svojim iskustvima u mapiranju nacionalnih muzičkih scena.

Učesnici konferencije biće Mirko Burazer, projektni menadžer u Kancelariji za izvoz muzike Hrvatska (Ured za izvoz glazbe “We Move Music Croatia – WMMC), Radek Pavlovič, voditelj PR-a i marketinga organizacije za promociju češke muzike Soundczech, Primož Kristan (SIGIC), generalni sekretar Slovenačkog muzičko-informativnog centra (Slovenski glasbenoinformacijski center, SIGIC) i Marija Vitas (MICS), menadžerka komunikacija, urednica MICS portala.

Link:

EEnlarge Europe hub sajt >>