Babel Jazz predstavlja seriju koncerata aktuelne mađarske jazz scene u Sokolskom domu – Domu kulture u Novom Sadu. Prvi koncert biće održan 27. novembra od 20:30 časova u Sokolskom domu u Novom Sadu.

U organizaciji Babel Arts-a i Sokolskog kulturnog centra, najbolji mađarski savremeni jazz i fusion jazz koncerti odabranih umetnika stižu u Novi Sad. Koncerti će se održavati jednom mesečno u okviru navedenog serijala, a nastupiće kako mladi i perspektivni muzičari, tako i decenijama prepoznatljivi bendovi, od free jazz-a do jazz-a, i sa spojevima raznih muzičkih žanrova. Program je namenjen publici iz Vojvodine, kako bi publiku upoznali sa izuzetnim jazz produkcijama iz susedne zemlje.

Seriju otvara Vertigo Collective 27. novembra. Ovaj mladi etno jazz kvartet iznenadiće vas sa uparivanjem instrumenata (citra-saksofon), zatim ih 18. decembra prati trio Santa Diver, koji su sa svoja četiri studijska albuma i brzo rastućom međunarodnom reputacijom, jedni od najuspešnijih savremenih mađarskih jazz produkcija.

Sokolski kulturni centar želi dobrodošlicu svim ljubiteljima muzike na koncerte ovog serijala. Ovim programom želimo da u novosadskom i vojvođanskom regionu razvijemo redovnu bazu publike oko muzičkih jazz i world music događaja.

Babel Jazz serijal je podržan od strane Mađarskog nacionalnog fonda za kulturu u okviru programa Hangvete.

Ulaz je slobodan.

(Izvor: Saopštenje organizatora)

Links:

FB Event >>