World music festival Todo Mundo je pokrenut u Beogradu, 2012. godine, sa idejom da se domaćoj publici omogući višednevno uživanje u muzici sveta, raznovrsnoj i atraktivnoj, koja dolazi iz različitih krajeva planete.

Festival danas organizuje Udruženje Ring Ring, dok je inicijativa pre deset godina deljena sa Domom omladine Beograda i Koncertnom agencijom LongPlay.

Muzički program festivala je do sada obuhvatio nastupe umetnika i bendova iz Evrope, Azije i Afrike, uvek se noseći idejom o promovisanju nečeg zanimljivog, drugačijeg, neobičnog… Osim što gostovala neka od značajnijih world music imena, glavni cilj festivala jeste aktuelnost, to jest, predstavljanje najsvežijih projekata i albuma. Tak je, na 9. izdanju festivala (2021), nastupila izuzetna italijanska pevačica Mariju Macotu, koja je baš tokom te godine „eksplodirala” na evropskoj koncertnoj sceni, rastući u novu, veliku world music zvezdu. Među drugim, slavnim imenima, do sada smo imali: Tinariwen, Baba Zula, Muzsikás, Söndörgő, Divanhana, Monsieur Doumani, Džamo Aguševi Orchestra…

Pored raznih muzičkih tradicija, kao i fuzija koje dolaze iz sveta, Todo Mundo je uvek otvoren i ka domaćim umetnicima, sa željom da ih podrži i predstavi gostima iz inostranstva. Tako su, do sada, na festivalu nastupali: Lajko Feliks, Naked, Pjevačka družina Svetlane Spajić, Rodjenice, Istanbul Night, Shira utfila, Bojana i Nebojša Brdarić…

Todo Mundo je i prostor za prateće sadržaje, kao što su izložbe (Monika i Maži), radionice (Ruska tradicionalna lutka), konferencije (Žene u world music svetu: umetnice, menadžerke, novinarke…, Muzika u pokretu) i drugo.

Linkovi

Website >> ǀ Facebook >> ǀ Instagram >> ǀ YouTube >>